Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - Dana Sakotic

Pages: [1]
1
FORUM / Re: Dvodnevni Trening o liderstvu u Livnu i Bijeljini
« on: February 15, 2013, 10:17:04 am »
Imala sam priliku i zadovoljstvo da zajedno sa grupom mladih ljudi ucestvujem na pomnutom seminaru u Bijeljini,a i srecu da bas moj projekat bude odabran.
Prvi put sam ucestvovala na seminaru ovog tipa i jako  sam odusevljena.Pre svega organizacijm i sposobnoscu prdavaca da svoje znanje prenesu na pravi nacin,a zatim i cinjenicom da su se neki moji pogledi i shvatanja jako promenili.
Pre svega ,shvatila sam da svaka vizija moze postati realna i ostvarljiva i da samo treba istrajati u njoj i nikako se ne treba ogranicavati na bilo koji nacin,a narocito ne po "osnovu pola".Dakle ,razlika po tom pitanju postoji samo u fizioloskom smislu,po svemu drugom zene i muskarci su ravnopravni.

Mislim da treba dosta vise raditi na razvijanju svesti zena,pre svega, a istovremeno i svesti muskaraca o rodnoj ravnopravnosti.Inace,ljudima manjka samopuzdanja,narociro mladim ljudima.Njima je potrebno nesto da ih dodatno motivise kako bi pokrenuli svoje ambicije i ucestvovali u drustvu i promeni istog oko sebe.
U toku jedne debate koju smo imali ,a u sklopu jednog zadatka,malo sam bila zatecena a mozda i razocarana,stavom jednog od ucesnika ,koji je rekao da on ne bi nista menjao na sadasnjoj politickoj sceni,jer je njemu sve ovo ok.Uvek moze bolje (a  znamo da je ovde daleko od  dobrog),i uvek treba da tezimo promenama na bolje.
Mladim ljudima treba pokretacka snaga,njihova razmisljanja moraju teci u smeru ugradnje sopstvene licnoosti u napredak drustva,a ne da se"pomire" sa situacijom u kojoj se nalaze prihvatajuci je kao  "normalnu".

Upravo iz tih razloga treba odrzavati sto vise ovakvih seminara i animirati mlade,narocito zene,da daju svoj doprinos u razvoju drustva.

Dana Sakotic

Pages: [1]