Author Topic: Žene liderke –> ima ih više nego što mislimo!  (Read 1382 times)

Mia

  • Global Moderator
  • Jr. Member
  • *****
  • Posts: 70
    • View Profile
Žene liderke –> ima ih više nego što mislimo!
« on: January 25, 2013, 01:32:19 pm »
"One su sposobne, dobre u onome što rade, uticajne i bore se za PRomjene u svom okruženju koje imaju uticaj i na poboljšanje društva i situacije u BiH. I što je (meni) veoma značajno ONE nesebično dijele svoje znanje i iskustvo i Pružaju ruku i Priliku drugim ženama da uče, rade i napreduju. To je moja vizija žene liderke!

ProEduca – Žene liderke 21. vijeka

Centar za edukaciju ProEduca inicirao je projekat “Žene liderke 21. vijeka” koji ima za cilj afirmaciju uspješnih žena iz različitih oblasti. Sama ideja kao i prvi plan projektnih aktivnosti nastao je na jednom od mnogobrojnih poslovnih puteva gdje smo Dragan Močević i ja otvorili tu temu pod utiskom knjige “Why women mean business” koju sam nekoliko dana prije toga pročitala (Hvala Miloše –> PRava knjiga u PRavom trenutku).
Konstatovali smo da žena liderki u BiH ima zaista mnogo, više i nego što mislimo, ali da za njih javnost ne zna i da se uvijek pojavljuju iste žene koje ne odaju PRavu sliku stvarnosti.

Nekoliko razloga zašto Prave liderke nisu poznate:
Nemaju Priliku da govore o svojim rezultatima
Ne žele biti eksponirane u javnosti (odbijaju medijske nastupe)
Mediji ne posvećuju pažnju stvarnim liderkama i uglavnom se pojavljuju ista lica
Projekat će nastojati da obezbijedi Prilike za predstavljanje liderki, da pomogne u podizanju svijesti javnosti o značaju uključivanja sposobnih žena u procese odlučivanja i na odgovorne funkcije i kroz uključivanja medija skrenuti pažnju na njihovu značajnu ulogu u ovom procesu.

Kada govorimo o liderkama mislimo na profesorice koje svojim djelovanjem utiču na bh. djevojke -> buduće liderke, direktorice škola, načelnice bolnica, načelnice opština, žene u organizacijama, žene u kompanijama, žene na značajnim funkcijama, realizovane, samosvjesne i sposobne žene u svim krajevima BiH.

Ako se malo zamislite, sigurna sam da poznajete mnoge liderke u vašem najbližem okruženju. Vrijeme je da za njih sazna i šira javnost BiH."

www.prime.ba