Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Topics - ivanak1313

Pages: 1 2 3 [4]
46
Članci / Why does gender matter to Local Government?
« on: February 21, 2014, 11:21:22 am »
Why is a gender sensitive approach – an approach which takes the socio-cultural and psychological differences between men and women into account and where women are represented in the decision-making bodies – important for local government? There are four main reasons why gender matters for local government, and they are:
1. Justice
2. Democracy
3. Interest
4. Development

47
Članci / Is this the end of the gender wars?
« on: January 14, 2014, 01:11:04 am »
Je li ovo kraj rata spolova?

48
FORUM / Učimo da bismo bili spremni za nove izazove
« on: January 14, 2014, 12:49:38 am »
"An individual’s current skill-set is of secondary importance to their ability to learn new knowledge, skills and behaviors that will equip them to respond to future challenges.”

Čovjekov trenutni set sposobnosti je od sekundarne važnosti u poređenju s njegovom/njezinom sposobnošću da nauči neku novu vještinu i držanje koje će ga/ju učiniti spremnim za buduće izazove.

49
Članci / Simone de Beauvoir - Ženom se ne rađa, ženom se postaje
« on: January 09, 2014, 10:29:37 am »
Čuvenom izjavom „Ženom se ne rađa, ženom se postaje“, Beauvoir je ukazala na činjenicu da je ženski spol određen ne biološkom već društvenom definicijom, te da se shvaćanje sebe kao žene formira pod utjecajem okoline. Simone de Beauvoir je smatrala da su žene definirane kao „drugi spol“ od strane patrijarhata pripisivanjem lažne aure „misterije,“ a stereotipiziranje u društvu uvijek provodi dominantna grupa. Ona kritizira klasifikaciju prema kojoj je muškarac apsolutan i transcendentan, a žena nedovršena i osakaćena.

50
Članci / Research Says Women Leaders Add Something Extra
« on: January 06, 2014, 10:24:14 pm »
"Poslovođa je onaj tko kaže idi, vođa je onaj tko kaže idemo."
Ellsworth Kelly

Žene liderke mijenjaju lice posla i društva, te preuzimaju ulogu vođe što znatno utječe i na same kompanije i posao. Statistike ukazuju na to da, iako su žene viđene kao jedan jako važan faktor uspjeha određene organizacije, njihov ograničeni napredak u izvršne i upravne uloge daje nam do znanja da barijere još uvijek postoje. Štoviše, mnoge žene imaju različito shvaćanje modi, pa tako i imaju različite načine kako da dođu do nje. Zatim, one koriste svoju moć i utjecaj kako bi napravile bitne promjene u kulturi i načinu na koji se liderstvo prakticira. Žene moraju proučavati moć, razumjeti je i koristiti je na pravi način, te biti aktivne sudionice kako bi je zadobile. Također, žene se trebaju držati zajedno i podupirati jedna drugu, te komunicirati sa većim brojem ljudi kako bi stekle veći broj poznanstava i veza.

Pages: 1 2 3 [4]