Januar 2014

UDRUŽENJE „TUNEL“, KLJUČ: TKANJE I DECOUPAGE

Jedno od petnaest podržanih udruženja u okviru projekta „Psihosocijalna podrška u Bosni i Hercegovini“ je udruženje za zaštitu mentalnog zdravlja „Tunel“ iz Ključa. Udruženje „Tunel“ organizuje niz radionica ručnog pletenja odjevnih predmeta, na kojima volonterka udruženja obučava korisnice. Počela je s radom i radionica decoupage tehnike (oslikavanje predmeta) za koju vlada veliki interes članova i volontera udruženja. Dva korisnika udruženja ručno su napravili drvenu spravu za tkanje (tkalački stan) što će otvoriti nove mogućnosti i potaknuti kreativne ideje za izradu ručnih radova koji se mogu izrađivati u udruženju. Novogodišnje čestitke koje su izrađene pred kraj

godine prodate su na promotivnoj uličnoj prodaji u lokalnoj zajednici. Na ovaj su način pribavljena novčana sredstva koja će se koristiti za nove aktivnosti udruženja.
U novembru 2014. godine, udruženje nezaposlenih i socijalno ugroženih građana Unsko-sanskog kantona iz Bihaća je ograniziralo predavanje na temu „Pisanje Curriculum Vitae – životopis i razgovor s poslodavcem“ za nezaposlene mlade osobe i članove porodica korisnika udruženja „Tunel“. Saradnju ova dva udruženja podržao je svojim prisustvom rukovodioc Biroa za zapošljavanje općine Ključ.