Decembar 2014

AKTIVNOSTI UDRUŽENJA „STELLA“ IZ ZENICE

Udruženje „Stella“ iz Zenice okuplja korisnike usluga iz oblasti mentalnog zdravlja i radi na prevenciji, promociji, zaštiti i unaprjeđenju mentalnog zdravlja u zajednici. U decembru 2014. godine, članovi udruženja su prisustvovali sastanku s profesionalcima Centra za mentalno zdravlje Zenica i direktorom Centra za mentalno zdravlje Merano (pokrajina Belizzona, Italija), na kojem su predstavljene aktivnosti Centra Zenica (BiH) i Merano (Italija).
Udruženje „Stella“ je odabrano zajedno s drugih sedam (ukupno prijavljenih 43) udruženja na nivou FBiH od strane Projekta mentalnog zdravlja BiH, koja će moći aplicirati za projekt „Jačanje kapaciteta profesionalnih udruženja BiH“. Organiziralo je

novogodišnju prodajnuizložbu ručnih radova s okupaciono-radne terapije, što je jedna od aktivnosti udruženja. Nakon izložbe, udruženje je organiziralo i novogodišnju zabavu kojoj su se pridružili i profesionalci iz oblasti mentalnog zdravlja.
Sve aktivnosti provode se u cilju osiguravanja finansijskih sredstava za daljnji rad i promocije rada udruženja. TPO Fondacija Sarajevo podržava rad saradnika u 15 udruženja u Bosni i Hercegovini, u okviru projekta „Psihosocijalna podrška u Bosni i Hercegovini“, čiji je cilj implementacija programa osnaživanja udruženja korisnika usluga mentalnog zdravlja.