Novembar 2015

Dvodnevni trening „Lični i profesionalni razvoj“ održan u Tuzli

Dvodnevni trening „Lični i profesionalni razvoj“ u sklopu projekta „Inicijativa za kreativni dijalog i komunikaciju“ (IKDE) koji provodi TPO Fondacija, a održao se 07. i 08.11.2015. u Tuzli u organizaciji Unije studenata iz Tuzle i TPO Fondacije Sarajevo. Na treningu su sudjelovali studenti Medicinskog i Filozofskog fakulteta u Tuzli, a voditeljice treninga su bile prof.dr. Amra Delić i gospođa Džejna Bajramović, izvršna marketing direktorica Fabrike duhana Sarajevo. Asistentice su bile Irma Ramić ispred Unije studenata Univerziteta u Tuzli i Anja Maksić ispred TPO Fondacije Sarajevo. Prvi dan treninga je prof.dr. Delić predavala kako promatrati problem kao izazov, kako se riješiti stresa na vrlo učinkovit, a jednostavan način, a najvažnije od svega kako upoznati samoga sebe i svoje potrebe,

te kako ih zadovoljiti. Drugi dan je obilovao primjerima iz prakse u poslovnom svijetu koje je s nama velikodušno podijelila gospođa Bajramović, pa je to bila prilika da se nauči pravilno i efektno pisanje životopisa, kako biti uspješan i zapošljiv, kao i upoznavanje terminologije koja može biti od pomoći prilikom izgradnje nas samih. Sudionici su dobili i priručnike „Lični i profesionalni razvoj“ čije su autorice predavačice Delić and Bajramović, a kojima se nalaze smjernice za daljnju edukaciju i izgradnju.
Po završetku treninga, sudionicima su podijeljeni certifikati o sudjelovanju na treningu, a sam cilj je bio korisno, inovativno i interaktivno učenje kako upoznati bolje sebe i kako lakše doći do posla. Bila su to dva dana korisnog i vrijednog učenja, ugodnog druženja i novih prijateljstava.