Novembar 2015

TREĆI TRENING MOJA POSLOVNA IDEJA, MOJA ŠANSA

TPO fondacija je organizirala treći trening u okviru projekta „Ekonomska stabilnost žena kao doprinos izgradnji mira u zajednici”, koji se realizuje uz pomoć Ambasade kraljevine Norveške u Bosni i Hercegovini. Trening je organiziran 06. i 07. 11. 2015. u Orašju, uz pomoć koordinatorica iz Orašja, Mandice Živković i Eldine Hećimović-Kukljević.

Glavna predavačica, direktorica kompanije Faveda i predsjednica Asocijacije poduzetnica u BiH, Aida Zubčević, je razgovarala sa učesnicama o pokretanju obrta, pisanju biznis plana, važnosti umrežavanja žena, kao i o važnim smjernicama koje je bitno poznavati pri izgradnji održivog biznisa.

Na kraju drugog dana, 07.11.2015, treningu su prisustvovale sve učesnice sa prethodna tri treninga. Na završnom predavanju, učesnice su predstavile finalnu verziju svojih biznis prijedloga, kao i ideje o načinima kako bi se mogle umrežiti s ženama druge etničke pripadnosti. Jedna od mlađih učesnica projekta je ponudila besplatne pravne usluge svim učesnicama projekta, kao i sve neophodne pravne informacije vezane za

registriranje obrta. Aida Zubčević, Mandica Živković i Eldina Hećimović-Kukuljević će biti na raspolaganju učesnicama projekta pri kreiranju i pisanju biznis plana. Učesnice koje imaju najbolji biznis plan i koje ispune sve uvjete postavljene projektom će dobiti sredstva za realizaciju biznis ideja. Glavni cilj projekta je da se podrži ekonomsko osnaživanje žena, kao i međuetničko umrežavanje s ciljem izgradnje mira u Bosni i Hercegovini.