Juni 2016

PROMOCIJA UN REZOLUCIJE 1325: ODRŽANA PRVA MIROVNA AKTIVNOST U SKLOPU PROJEKTA ''EKONOMSKA STABILNOST ŽENA KAO DOPRINOS IZGRADNJI MIRA U ZAJEDNICI''

Prva u nizu od šest mirovnih aktivnosti koje se provode u sklopu projekta ''Ekonomska stabilnost žena kao doprinos izgradnji mira u zajednici'', a čija je okosnica UN Rezolucija 1325 je realizirana u vidu dodjele knjiga za lektiru područnoj osnovnoj školi ''Fra Ilije Starčevića'' u Kostrču. Ceremonija dodjele knjiga je bila upriličena u samoj školi, a otvorio ju je jedan od učenika ove škole recitacijom o lektiri. Potom se prisutnima obratila ravnateljica škole, gospođa Nataša Oršolić koja se zahvalila ''Posavskom cvijetu'' što su prepoznali potrebu škole za ovim materijalom i samim tim izvršili dodjelu istoga. Predsjednica udruženja/udruge žena ''Posavski cvijet'', Mandica Živković je kazala nešto više o samome projektu i njegovom toku koji je doveo do realizacije ovih aktivnosti.

Danica Damjanović – Živković i Ružica Topić, začetnice ove ideje su kazale da su sretne jer će učenici/e ove škole konačno imati dovoljan broj knjiga kako bi mogli uredno čitati lektiru i uživati u njoj. Predstavnica TPO Fondacije je govorila o važnosti UN Rezolucije 1325 i kako konačno možemo vidjeti njen značaj i rezultate u praksi. TPO Fondacija je također dala svoj doprinos kroz dodjelu svojih naslova ovoj školi.
Aktivnost je bila i medijski propraćena gdje je još jednom naglašena važnost mirovnih ženskih akcija koje su potaknule i novinarstvo da se okrene ovakvim temama i promociji istih.