Novembar 2016

RADIONICE IZ MEDIJSKE PEDAGOGIJE U SARAJEVU

Dva dana zaredom (16. i 17.11.2016.) održane su jednodnevne radionice iz oblasti medijske pedagogije u prostorijama Željezničkog školskog centra u Sarajevu. Nakon što su odslušali teorijski dio o osnovama montaže i kadriranja, filmske naracije, osnovama tehnika korištenja audio i video tehnologija potrebnih za snimanje kratkih video radova i filmova, tzv. ''social spotova'', nastavnici/e su pristupili/e praktičnom dijelu gdje su podijelili svoja iskustva i priče po pitanju nasilja. Nakon snimanja istih uslijedili su pozivi da se ovakve radionice održe i s učenicima/ama.
Inače, radionice iz oblasti medijske pedagogije se provode u sklopu trogodišnjeg projekta TPO Fondacije ''Prevencija i smanjenje nasilja u školama'' gdje će se intenzivno raditi na ovome problemu kroz različite vrste radionica, obuka i materijala.
Video materijali nastali na ovim radionicama će biti dostupni online na web i facebook stranici TPO Fondacije kako bi se mogli nesmetano koristiti u obrazovne svrhe i radi podizanja svijesti o nasilju.