Oktobar 2017

ODRŽAN DRUGI  JEDNODNEVNI TRENING ZA NASTAVNIKE U HERCEGOVAČKO-NERETVANSKOM KANTONU: "Komunikacija i individualna suradnja nastavnika i roditelja"


Nakon prvog realizovanog treninga za nastavnike pod nazivom "Komunikacija i individualna saradnja nastavnika i roditelja" u Hercegovačko-neretvanskom kantonu, organizovan je i drugi jednodnevni trening za učitelje i nastavnike osnovnih škola. Trening je održan 17.10.2017. u Mostaru čiji su voditelji bili Edna Haznadarević, stručna saradnica u Zavodu za školstvo Mostar, Andrea Jevrić, pedagogica iz Osnovne škole "Ilija Jakovljević" i pedagog Mirza Trbonja iz "Četvrte osnovne škole".
Učesnici su bili učitelji i nastavnici iz osnovnih škola "Ilija Jakovljević",  (Mostar), "OŠ Blagaj" (Blagaj) i OŠ Ilići" (Ilići). Cilj ovih aktivnosti je osnaživanje nastavnika u radu sa roditeljima te izgradnja kvalitetne i uspješne saradnje škole i roditelja kako bi se u budućnosti prevenirali različiti oblici vršnjačkog i rodno zasnovanog nasilja. 
Dvanaest prisutnih učitelja i nastavnika je upoznato sa novim mogućnostima jačanja suradnje između školske zajednice i roditelja kao i tehnikama indvidualnog osnaživanja radi uspostavljanja što produktivnije komunikacije.

Ove aktivnosti se realiziraju u sklopu trogodišnjeg obrazovnog programa DJECA SU VAŠE OGLEDALO: Prevencija vršnjačkog  i rodno-zasnovanog nasilja u bh. školama kojeg TPO Fondacija organizuje u suradnji s Ministarstvom obrazovanja, kulture i sporta HNK, Ministarstvom za obrazovanje, nauku i mlade KS i Ministarstvom obrazovanja, znanosti, kulture i sporta SBK te trideset partnerskih osnovnih škola.