Oktobar 2017

ODRŽAN PRVI JEDNODNEVNI TRENING ZA NASTAVNIKE U SREDNJEBOSANSKOM KANTONU: "Komunikacija i individualna suradnja nastavnika i roditelja"


U cilju izgradnje partnerstva i suradnje s različitim formalnim i neformalnim obrazovnim subjektima radi podizanja svijesti o značaju i prednostima učenja o etičkim vrijednostima, mirovnom obrazovanju i pedagoško-preventivnim programima iz oblasti vršnjačkog nasilja, TPO Fondacija je pokrenula trogodišnju inicijativu i obrazovni program pod nazivom DJECA SU VAŠE OGLEDALO. Riječ je o projektu u sklopu kojeg je, do sada, realizirano na desetine radonica iz oblasti medijske pedagogije, psihosocijalne podrške nastavnicima u borbi protiv stresa i sagorijevanja na poslu, kao i rodno senzitivnih programa usmjerenih na obrazovni i omladinski sektor. Jedna od fokalnih tačaka ovog projekta jeste pružanje podrške školskim kolektivima i jačanje kompetencija nastavnika u pogledu kreiranja uspješne komunikacije i suradnje sa roditeljima. U tom smislu, 24.10.2017. u Travniku je održan prvi trening za dvanaest nastavnika i nastavnica iz osnovnih škola "Edhem Mulabdić" (Opare) i "Nova Bila" (Nova Bila) pod nazivom "Komunikacija i individualna suradnja nastavnika i roditelja".

S ciljem unapređenja i realizacije partnerske saradnje škole i porodice, TPO Fondacija planira u narednom periodu održati još četri treninga u pomenutom kantonu.