Oktobar 2017

ODRŽAN PETI JEDNODNEVNI TRENING ZA NASTAVNIKE U KANTONU SARAJEVO: "Komunikacija i individualna suradnja nastavnika i roditelja"


U Sarajevu je 25.10.2017. održan peti jednodnevni trening za nastavnike i nastavnice KS u svrhu jačanja kompetencija iz oblasti uspješne komunikacije i individualne suradnje nastavnika i roditelja. Trening je održan u prostorijama Osnovne škole Edhem Mulabdić u vodstvu Esmira Salihovića, školskog pedagoga i književnog autora i Berminke Hrelje, specijalistkinje traumatske psihologije i sistemske porodične psihoterapeutkinje. Prisutni nastavnici i nastavnice iz osnovnih škola "Aleksa Šantić" i "Nafija Sarajlić" iz Sarajeva imali su priliku zajednički propitivati dosadašnje prakse i iskustva u radu i komunikaciji sa roditeljima školskih učenika. U cilju sistematskog jačanja školskih kolektiva tokom treninga su upoznati i sa novim mogućnostima jačanja suradnje između školske zajednice i roditelja kako i tehnikama indvidualnog osnaživanja zarad uspostavljanja što produktivnije komunikacije.

Ove aktivnosti se realiziraju u sklopu trogodišnjeg obrazovnog programa DJECA SU VAŠE OGLEDALO: Prevencija vršnjačkog  i rodno-zasnovanog nasilja u bh. školama kojeg TPO Fondacija organizuje u suradnji s Ministarstvom obrazovanja, kulture i sporta HNK, Ministarstvom za obrazovanje, nauku i mlade KS i Ministarstvom obrazovanja, znanosti, kulture i sporta SBK te trideset partnerskih osnovnih škola.