Decembar 2017

POZIV NA ZAJEDNIČKO OBILJEŽAVANJE
MEĐUNARODNOG DANA LJUDSKIH PRAVA


U okviru kampanje 16 dana aktivizma protiv rodno-zasnovanog nasilja, TPO Fondacija svoje programe usmjerava na obrazovane  aktivnosti za mlade ljudi, nastavnike i roditelje. TPO Fondacija je posebno aktivna u osnovnim i srednjim školama širom Bosne i Hercegovine, te u saradnji s Kantonalnim Ministarstvima obrazovanja u FBiH, uspjeli smo realizovati niz programa s ciljem prevencije i smanjenja vršnjačkog i rodno-zasnovanog nasilja. Međunarodni dan ljudskih prava je razlog više za novi susret s mladim ljudima, nastavnicima, pedagozima i roditeljima, ali i predstavnicima vladinih i nevladinih sektora s ciljem podizanja svijesti o svim oblicima nasilja kao i pružanja adekvatnih metoda prevencije.
Povodom svečanog obilježavanja Dana ljudskih prava, TPO Fondacija poziva sve građane i građanke da se pridruže programu u okviru kojeg je planirana promocija publikacija TPO Fondacije iz oblasti prevencije i smanjenja vršnjačkog i rodno-zasnovanog nasilja, kao i izložba učeničkih strip radova sa konkursa za mlade pod nazivom PROBUDI, POKRENI, PROMIJENI!

Program će biti održan 11.12.2017. godine u 11:00 sati u prostorijama Jevrejske zajednice Bosne i Hercegovine (Hamdije Kreševljakovića 59, Sarajevo).