Septembar 2018

JAVNI POZIV ZA NAJBOLJI CRTEŽ: "ŽIVI VRIJEDNOSTI"JAVNI POZIV

učenicima i učenicama osnovnih i srednjih škola u Bosni i Hercegovini
koje su učestvovale u obrazovnom programu Etos inicijative


Povodom završetka III ciklusa obrazovnog programa Etos inicijative kojeg TPO Fondacija provodi od 2012. godine, pozivamo sve zainteresovane učenike i učenice osnovnih i srednjih škola koje su učestvovale u obrazovnom programu Etos inicijative da se prijave na javni poziv za najbolji crtež pod nazivom:
          ŽIVI VRIJEDNOSTI

Svako društvo kreira svoje vrijednosti a univerzalne vrijednosti kao što su pravo na život i očuvanje digniteta ljudske osobe, sloboda, jednakost, socijana pravda i druga prava, još uvijek nisu dostignute i velikom broju društava danas. Globalno društvo treba i globalne etičke vrijednosti kako je to davno istaknuo Hans Kung. Uporedo sa promocijom univerzalnih vrijednosti za globalni svijet važno je ne zaboraviti svoju lokalnu i zajednicu, svoju školu i svoju porodicu u kojima se također grade i žive vrijednosti. Kao odgovorni građani i građanske Bosne i Herzegovine važno je da aktivno učestvujemo u kreiranju i promociji vrijednosti i da promičemo participatorno učenje i uključenost.
Pozivamo vas da nam kažete šta za vas predstavlja koncept ŽIVI VRIJEDNOSTI? Kakve vrijednosti živimo danas? Koje vrijednosti priželjkujemo da vidimo u sebi i oko sebe? Koliko su vrijednosti devalvirane i zloupotrijebljene? Koji su načini da sačuvamo i širimo univerzalne vrijednosti u zajednicama u kojima živimo?
Promišljajte o vrijednostima i nacrtajte ih! Svojom umjetnošću potaknite svijet da živi vrijednosti i pomozite drugima da urade isto!

• Javni poziv je otvoren do 08. OKTOBRA 2018.
• Javni poziv je otvoren za učenike i učenice osnovnih i srednjih škola u Bosni i Hercegovini koje su učestvovale u obrazovnom programu Etos inicijative
• Javni poziv je podijeljen u dvije kategorije: prvu kategoriju čine učenici i učenice osnovnih škola, dok drugu kategoriju čine učenici i učenice srednjih škola. Najbolji radovi u obje kategorije bit će nagrađeni za osvojena prva tri mjesta
• Svaki/a učesnik/ca javnog poziva može poslati po jedan rad formata B0 na maksimalno 2 stranice
• Crtež može biti urađen klasičnim ili digitalnim tehnologijama
• Radovi autora koji prođu užu selekciju bit će izloženi na kolektivnoj  izložbi najboljih radova u okviru Konferencije zakazane za 29.10.2018. godine u Sarajevu
• Pobjednički radovi prve i druge kategorije će biti nagrađeni vrijednim nagradama.

Molimo Vas da pravilno i u potpunosti ispunite PRIJAVNI OBRAZAC i pažljivo pročitate OPŠTE USLOVE UČEŠĆA NA JAVNOM POZIVU.

Radove slati poštom na adresu:
TPO Fondacija Sarajevo
(Za javni poziv ŽIVI VRIJEDNOSTI)
Porodice Ribar 53
71 000 Sarajevo, BiH

Kontakt osoba za sve dodatne informacije:
Melika Šahinović, Tel: 033 663 350,
E-mail: koordinator2@tpofond.org