Juli 2019

ODRŽANA PROMOCIJA KNJIGE
"BOSANSKI LABIRINT: KULTURA, ROD I LIDERSTVO"


U Sarajevu je 01.07.2019 u hotelu Bristol promovirana knjiga Bosanski labirint: kultura, rod i liderstvo, urednice doc.dr. Zilke Spahić Šiljak, koja je i autorica knjige zajedno sa dr. Suadom Penava i doc.dr Jasnom Kovačević. Knjiga je rezultata trogodišnjeg istraživanja o kulturi liderstva žena i muškaraca u politici i biznisu. Na promociji su govorili prof. dr. Melika Husić-Mehmedović sa Ekonomskog fakulteta u Sarajevu,  g. Dženita Zirdum, predsjednica Regionalne asocijacije poduzetnica i psiholog Srđan Puhalo.

>> Video sa promocije knjige

Žene su više spremne rizikovati od muškaraca u svijetu politike i biznisa, što je samo jedna od neočekivanih činjenica koju je podijelila Zilka Spahić Šiljak sa prisutnima.
Promociju su obogatile i eminentne liderice iz svijeta politike i biznisa koje su podijelile svoja iskustva na putu do uspjeha kako bi motivirale i druge žene da se odvaže.
Promociju je moderirala g. Amra Hašimbegović, uz zaključak da žene ali i muškarci trebaju pročitati ovu knjigu kako bi osvijestili barem dio prepreka s kojima se žene i danas susreću u labirintu liderstva.