Septembar 2019

konkurs za najbolji video na temu: "ZAHVALNOST"Povodom obilježavanja DANA LJUDSKIH PRAVA,
TPO Fondacija objavljuje

KONKURS ZA NAJBOLJI VIDEO


i poziva sve zainteresovane učenike/ce od 5. do 9. razreda osnovne škole
(kategorija 1) i učenika/ca srednjih škola (kategorija 2) iz cijele Bosne i Hercegovine
da se prijave na konkurs za najbolji video na temu:

ZAHVALNOST

Da li si na svemu što imaš zahvalan/a? Koliko i zašto je važna zahvalnost? Na čemu sve treba biti zahvalan/a? Kako praktikovati zahvalnost? Gdje možemo pronaći zahvalnost? Šta zahvalnošću postižemo? Vjerujete li u zahvalnost koju izražavate? Svjesno promišljaj o zahvalnosti i pronađi način da je živiš. U nezahvalnosti niko nije sreću pronašao, stoga reaguj i pokreni se. Snimi video na temu zahvalnosti i pomozi drugima da osvijeste sve ono na čemu trebaju biti zahvalni. Pošalji kreativnu poruku ljudima da samo uz pomoć zahvalnosti mogu imati više od onoga što trenutno imaju. Svoje poruke pretoči u video i pošalji ih svijetu, budi promjena u svojoj zajednici!

• Konkurs je otvoren do 24. NOVEMBRA 2019.
• Konkurs je otvoren za učenike/ce koji su državljani/ke Bosne i Hercegovine
• Konkurs je podijeljen u dvije kategorije: za učenike/ce osnovnih škola od 5. do 9. razreda (kategorija 1) i učenike/ce srednjih škola (kategorija 2). Najbolji radovi u obje kategorije bit će nagrađeni za osvojena prva tri mjesta.

• Svaki/a učenik/ca konkursa može poslati po jedan video u trajanju između 2 i 3 minute
• Video treba biti u HD-rezorucije (po evropskim standardima), imati dobar ton i čistu sliku
• Pobjednički radovi će biti prikazani na završnoj manifestaciji kampanje 16 dana aktivizma, na Dan ljudskih prava 10.12.2019. godine u Sarajevu
Molimo Vas da pravilno i u potpunosti ispunite PRIJAVNI OBRAZAC i pažljivo pročitate OPŠTE USLOVE UČEŠĆA NA JAVNOM POZIVU.
• Radove slati putem WeTransfer (ili sličnih online transfera) isključivo na e-mail adrese: koordinator4@tpofond.org koordinator5@tpofond.org
sa naznakom za Video konkurs - ZahvalnostKontakt osoba za sve dodatne informacije:
Amina Mašić, Tel: 033 663 350,
E-mail: koordinator4@tpofond.org