Novembar 2019

NIRA LIDERI PROJEKT: - ''IZGRADNJA RODITELJSKE KUĆE U ZENICI'' - UDRUŽENJE ''ZADA'', ZENICA


Svaki dan u našim životima čini depozit u bankama memorije naše djece. (Charles R. Swindoll)
U okviru NIRA lideri projekta koji je implementirala TPO Fondacija u obliku četverodnevnog treninga za lični i profesionalni razvoj, učesnice su bile i članice Udruženja ''Zada'' iz Zenice. Članice Udruženja ''Zada'' predstavljaju marginaliziranu skupinu žena Zeničko - dobojskog kantona koje su izrazile potrebu za ovakvom vrstom treninga jer se bave građanskim aktivizmom. Nakon što su prošle obuku pisanja projekta, aplicirale su za Nira lideri projekte kod TPO Fondacije. Tri projekta ispred Udruženja ''Zada'' su dobila sredstva za realizaciju svojih projektnih ideja.

Treći projekt "Izgradnja roditeljske kuće u Zenici" se realizovao od augusta do novembra 2019. godine. Koordinatorica projekta je bila Muamera Husetović ispred Udruženja.
Glavni cilj projekta
: Glede činjenice da veliki broj djece obolijeva u Zeničko - dobojskom kantonu i da ne postoji mogućnost da roditelji borave sa djecom u bolnici jer nema dovoljno mjesta, važno je da djeca imaju roditelje blizu kada su bolesna i u bolnici jer to smanjuje stres i omogućava bolji i brži oporavak.

 ODRŽANE AKTIVNOSTI