Maj 2020

KAMPANJA "DA TI PRIČAM..."


Tokom perioda izolacije, TPO Fondacija se posebno oslanjala na dizajn novih materijala podijeljenih putem društvenih mreža i ciljanih grupa učenika, nastavnika i roditelja kako bismo zajedno mogli brzo i efikasno prebroditi period izolacije i ne pamtiti ga kao vrlo loše iskustvo.
Posebna ranjiva kategorija u ovom periodu su bila djeca, koja nisu mogla viđati svoje vršnjake u parkovima, ići na izlete, vrtiće, viđati svoje učitelje i učiti u školskim klupama, posjećivati muzeje ili kina, itd. TPO Fondacija je iz tog razloga pozvala svoje saradnike, poznate novinare, pisce, književnike, ljubitelje poezije, ambasadore, glumce i glumice da se pridruže kampanji "Da ti pričam".
Kampanja "Da ti pričam" je nastala iz želje da se djeca ne osjećaju usamljeno i da ne budu uskraćena slušanju dječijih priča i pjesmica koje bi vjerovatno slušali u školi ili vrtiću da nisu bili u izolaciji.


Mnogi naši saradnici su se odmah odazvali pozivu i pažljivo birali slikovnice, bajke, priče, pjesme koje bi bile interesantne djeci da ih slušaju i utonu u maštu prepuštajući se da ih priče vode u nezaboravne pustolovine gdje nema izolacije, straha ili tuge. Kampanja je uspjela i ubrzo se proširila na druge poznate i manje poznate osobe koje su željele dati svoj doprinos u ovoj kampanji. Za manje od mjesec dana 27 video priča je objavljeno u kojima poznate ličnosti čitaju priče, bajke i pjesme za djecu.


Videa su dostupna na:
https://www.facebook.com/hashtag/datipricam