Juli 2020

TRENING LIČNOG I PROFESIONALNOG RAZVOJA I ZAGOVARANJA
U SARAJEVU


Želja za promjenama da imaju bolje, otvorenije i sigurnije društvo je motivacija studenata i studManjak samopouzdanja i negativna razmišljanja su faktori koji utiču na mlade da ne budu ono što žele, konstatacija je koja se utvrdila na treningu ličnog i profesionalnog razvoja i zagovaranja u okviru projekta NIRA.
Trening je održan 24. i 25. jula u Sarajevu, a učesnici su bili studenti i studentice sarajevskih univerziteta.
Kroz rad na ličnom i profesionalnom razvoju, učesnici su došli do saznanja da skoro nikada sebi ne postavljaju pitanja: Volim li ja sebe?, Cijenim li ja sebe? i Zaslužujem li biti sretan/na?, što dovodi do toga da se ograničavaju i plaše drugačijeg i novog.
Zagovaranje je do ovog treninga za većinu prisutnih bila nepoznanica.

Trenerica Bojana Trninić se fokusirala na pratični pristup kako bi učesnicima u što većoj mjeri približila temelje zagovaranja, identifikaciju problema, određivanje ciljne grupe, strategiju zagovaranja i načine dobijanja medijskog prostora.
Učesnici će u narednom periodu pisati aplikaciju za male projekte. Deset najboljih će dobiti grantove kako bi svoje ideje izrealizovali u lokalnim zajednicama.entica Univerziteta u Banja Luci koji su učestvovali na treninzima ličnog i profesionalnog razvoja i zagovaranja u okviru NIRA projekta.
Treninzi su održani 14. i 15. jula 2020. u Banja Luci. Predavačica iz oblasti ličnog i profesionalnog razvoja je bila Melika Šahinović, a znanje i iskustvo iz oblasti zagovaranja, lobiranja i kreiranja medijskog imidža učesnicima je prenijela Bojana Trninić.